Verrotte rechtstoepassing?
Geachte heer (..) van Allianz,
Ik kan tot uw volle tevredenheid melden dat cliënte de vaststellingsovereenkomst gaat ondertekenen en aan mij gaat opsturen. Dat heeft mij behoorlijk wat moeite gekost maar dat ontgaat u natuurlijk.
De bijstandsuitkering zit in dezen een correcte schadevergoeding in de weg met name verlies van arbeidsvermogen. Komt daar een vergoeding voor – ik zie wel degelijk gronden daartoe – dan vervalt de bijstandsuitkering. Als cliënte op enig moment weer een bijstandsuitkering aanvraagt – meestal kan dat pas na 8 jaar – zal zij moeten aantonen dat zij de schadevergoeding heeft geconsumeerd als ware zij maandelijks een uitkering had van de Sociale Dienst. Dus de vraag is wat schieten we hier mee op? Cliënte heeft dat inmiddels na mijn toelichtingen begrepen.
Natuurlijk zijn de mogelijkheden voor een procedure tegen Allianz verkend. Een toevoeging krijgt cliënte waarschijnlijk niet nu aansprakelijkheid is erkend en als die wel wordt toegekend is de vergoeding aan de advocaat maximaal € 75,= per uur en geen advocaat stapt daar in. Daar moet geld bij.
Dit alles is feitelijk te herleiden naar een verrotte rechtstoepassing in Nederland waar dagelijks velen tussen wal en schip vallen en de wetgever belabberde wetten en regelingen tot stand brengt.
Ik neem met een slecht gevoel afscheid van deze zaak en zoals cliënte meldde: het is zoals het is en daarbij komt Allianz goed weg.
Met vriendelijke groet,
Johannes de Bruin
ClaimZorg Letselschade
« « Vorige bericht: Falend Nederlands rechtssysteem? Pas op voor de Sociale Dienst! | Volgende bericht: Whiplash, hoofdpijn en paracetamol » »