Letselschade en de Media
Geachte dames en heren,
Naar aanleiding van uw uitzending van 7 juli 2009 over letselschade heb ik onderstaand artikel op mijn bedrijfsweblog gezet. Wilt u dat doorsturen naar de verzorgers van het slachtoffer?
Zie https://www.letselschadehaaglanden.nl/blog
Kijkt u ook nog op onze website, homepage, naar de tv uitzending van 25 juni 2009 van Een Vandaag over PX 10.
Een zeer ernstige kwestie waarbij met wetenschap van Defensie honderden militairen door het wapenreiningingsmiddel PX 10 aan kanker zijn overleden en heden ten dage nog velen aan kanker zullen gaan sterven getuige mijn rechtspraktijk. Dit gaat Defensie waarschijnlijk honderden miljoenen aan schadeclaims kosten (wij behandelen thans 100 cliƫnten).
Op 4 februari 2009 heb ik hierover met de heer S. Rietveld van Netwerk een telefonisch interview gehad en hem per gelijke post van heel veel informatie voorzien. Ik heb nooit iets meer vernomen van de heer Rietveld hetgeen ik toch wel fatsoenlijk had gevonden. Met die wetenschap achteraf had ik niet een 1 uur durend telefoongesprek gehouden en hem voorzien van vertrouwelijke documenten.
Daarentegen nam Een Vandaag de PX 10 materie wel serieus en hebben hier ten kantore uitvoerige gesprekken plaatsgehad welke professionele voorbereiding uiteindelijk tot een uitstekende tv rapportage op 25 juni 2009 leidde, waar 1,5 miljoen mensen naar hebben gekeken. Dat zal, maar dit terzijde, de heer Rietveld wel niet aanspreken: Res ipsa Loquitur!
Het item dat u op 7 juli 2009 bracht vertoont vele overeenkomsten met medische aansprakelijkheidsverzekeraars (dat zijn er 3 in Nederland) die gebruik maken van een paar beruchte Letselschadeburo’s zoals Schaderegelingsburo Van Dijk (goed overgebracht in uw uitzending wat een schurken dat zijn: als ik mijn werk goed doe krijg ik van de verzekeraar nog zo’n klus). Ik ben doende veel informatie uit mijn rechtspraktijk te verzamelen en ben er zeker van dat dit publiciteitswaarde heeft als duidelijk zal worden gemaakt op welke verwerpelijke en onmenselijke wijze verzekeraars van doktoren echt alles uit de kast halen om de medische fout van de dokter (30.000 geregistreerde (!!) medische blunders per jaar, waarvan 3.000 geregistreerde dodelijke ongevallen) te verdoezelen en het slachtoffer verder onder de grond duwen.
Voorts ben ik in gevecht met Nationale Nederlanden als verzekeraar van het Leids Universitair Medisch Centrum sinds 1997. LUMC maakte fout op fout en de vader van een pas geboren baby op zijn arm zag zijn vrouw onder zijn ogen op haar ziektebed sterven. Vader bleef achter met een kind van 5, 3 jaar en een baby van 3 dagen. Ga daar maar eens aan staan. Tot op de dag van vandaag is er ruzie over hoe we de schade van de nabestaanden vaststellen en wat frustreert is dat Nationale Nederlanden zelf die kennis niet in huis heeft en vertrouwt op een listig schaderegelingsbureau Van Kouterik dat met zeer ingewikkelde letselschadeberekeningen de zaak belazert (helaas is het lezen en begrijpen van actuariele berekeningen een afzonderlijk vak) en dat scheelt zo’n 250.000 in de schadevergoeding van de nabestaanden.
Sinds een arrest van de Hoge Raad van enkele maanden geleden, waaruit blijkt dat als de achtergebleven vader korter gaat werken ten faveure van de opvoeding en verzorging van zijn kinderen, hij niet alleen jaarlijks recht heeft op een concrete vergoeding voor de taken die hij van zijn overleden vrouw overnam, maar ook zijn inkomstenschade en carriereschade kan vorderen bij de aansprakelijke partij, is de zaak overduidelijk. Nationale Nederlanden wil evenwel haar verlies echter niet toegeven.
Gezien de correcte en plezierige samenwerking met Een Vandaag en mijn teleurstelling jegens de heer Rietveld, zal ik dit item (medische aansprakelijkheid) aan Een Vandaag voorleggen voor publicatie ergens, hoop ik, in september 2009. Mocht men hierop niet ingaan, dan verneem ik gaarne of er van uw zijde serieuze belangstelling is.
Gezien mijn vroegtijdige instap op18 jarige leeftijd in de letselschaderegeling en mijn voornemen om over een paar jaar de praktijk over te dragen na 32 jaar dossiers behandelen en mensen managen, waag ik mij dit jaar nog aan een boek over de wijze waarop medische aansprakelijkheid wordt behandeld door verzekeraars. Om het geheel niet alleen maar een klaagzang te geven zal ik de vele jurisprudentie over medische aansprakelijkheid in consumententaal weergeven. Dat is dus niet even af in een paar maanden. Een mooi afscheidsboek te zijner tijd lijkt mij.
Ik wens u allen een fijne dag verder toe.
Met vriendelijke groet,
Johannes de Bruin
Directeur ClaimZorg Letselschade Haaglanden
« « Vorige bericht: Uitzending letselschade comapatiĆ«nt Netwerk 7 juli 2009 | Volgende bericht: Uitzending Radar over letselschade » »