Een 14 jaar oude letselschadezaak

Geachte mevrouw,

Ik nam kennis van uw relaas. De verdere inhoud van uw dossier ken ik niet zodat ik voorzichtig ben in mijn beantwoording.

Ik acht het allereerst niet chique om u te adviseren terwijl uw zaak bij een ander Kantoor in behandeling is. Ook ken ik de adviezen van uw medisch adviseur niet.

ClaimZorg begint niet aan een zaak als er daar geen openingen zijn tot een beter resultaat. Nu uw zaak al 14 jaar loopt – bestudering daarvan zal minstens 1 dag zijn – zijn er vele stappen in uw zaak door de Verzekeraar en uw advocaat gezet die ik niet meer kan terugdraaien. Wij waren overigens destijds niet uw 1e keuze om tot belangenbehartiging over te gaan.

Van uw advocaat en diens medisch adviseur mag de nodige professionaliteit worden verwacht zeker daar waar het gaat welke deskundigen zich over u en uw zaak buigen en hun rapport uitbrengen. Had ik uw belangen behartigd dan was een medische expertise door dr. Verrips, dr. Berntsen of dr. Verhagen, neurologen en hun kompaan drs. Verdonck, neuropsycholoog, absoluut niet aan de orde geweest.

Ook hier is een traject ingeslagen waarvan de uitkomsten niet meer kunnen worden genegeerd en dat u slechts – gegeven de rechtspraak – dit kunt weerleggen door zelf met contra medische expertises te komen.

Gezien de hogere rechtspraak van de Gerechtshoven en de Hoge Raad (uw advocaat behoort die tot zijn instrumentarium te hebben) had uw zaak al lang in een procedure bij de rechtbank moeten zijn beland om daarmee de Verzekeraar (wie?) onder druk te zetten. Daar komen dan juridisch relevante aspecten aan de orde zoals (criteria bij ClaimZorg bekend).

Zoals u op mijn weblog kunt lezen is de rechter van mening dat in zaken met nek- en rugletsel waar pijnklachten spelen en die protocollair (..) niet mogen worden gewaardeerd door keurend neurologen/orthopeden er aansluitend een medische expertise dient plaats te hebben door een revalidatiearts en zulks middels voor de Revalidatie geldende pijnprotocollen. De rechtbank Rotterdam ging daar in 2021 in voorop en uw advocaat/medisch adviseur behoort dat te weten.

Ik ga u niet adviseren omdat ik nogmaals het dossier niet ken. Maar wat in uw zaak zou kunnen plaats hebben is een afsluitende medische expertise door een revalidatiearts zo nodig via de rechtbank in te stellen en daarna op voor Mediation bij een gerenommeerde Mediator (namen alhier bekend).

Ook zou u de zaak dan kunnen voorleggen aan de Kamer voor Langlopende Letselschadezaken (behandeling en zitting in 1 dag) maar ook daar geldt dat beide partijen daarvoor moeten instemmen. Een uitspraak van de Kamer is overigens bindend zodat verder procederen niet meer mogelijk is.

Met vriendelijke groet,

Johannes de Bruin
ClaimZorg Letselschade

« « Vorige bericht:  Slecht werkgeverschap Politie ogv artikel 7:611 BW? | Volgende bericht:  Hertrouw kanscorrectie bij overlijdensschade, mag dat? » »